Over mij

 

Anneke Gita Henriëtte (dan weet je ook waar dat G. H. voor staat..)

Mijn Motto

'Denk blij. Wees jezelf. Begin meteen.'
 

Mijn Missie

Ik wil ouders hun plek binnen de opvoeding terug geven. Het accent ligt tegenwoordig vaak op wat goed is voor kinderen. En dat moet ook. Maar hoe kunnen kinderen begrijpen dat ze zichzelf mogen respecteren als hun ouders dat naar zichzelf toe niet doen? Ouders mogen bij het opvoeden ook rekening houden met wie ze zelf zijn.

1.   Gericht op het vergroten van de kwaliteit van leven voor kinderen én ouders in de westerse samenleving

2.   Werken met mogelijkheden en kansen

3.   Met een positieve kijk op opvoedkwesties

 

Ik vind dat ieder kind het verdient om: zich veilig te voelen, een liefdevol voorbeeld te krijgen en plezier te hebben.

Om de wereld liefdevoller te maken hebben we elkaar nodig. Zeker kinderen hebben ons nodig. Zij zijn overgeleverd aan ons volwassenen. Laten we hen koesteren op weg naar volwassenheid. Met hun handen, waar dat nodig is, in die van ons.

 

"...Hartelijk dank voor je begeleiding!
Al tijdens het eerste telefoontje kreeg ik het gevoel dat je goed aanvoelde wat voor kind onze zoon is en waar wij mee worstelden. Het heeft ons én onze zoon erg geholpen om het weer gezellig te hebben met elkaar..." 

 

Familie S. te Groningen
 

Mijn verhaal

0-5 jaar

Mijn moeder laat me meehelpen mijn babybroertje te verzorgen

 

5-17 jaar

Oppassen op allerlei kinderen en tijdens vakanties op  kinderen van andere campinggasten

 

18-32 jaar

Werken in de kinderopvang en leren over kinderen en ouders. In allerlei soorten en maten.

 

28 jaar

Zelf moeder van een fijne zoon! Alleenstaand ouderschap ervaren. En als éénverdiener gezin en werk combineren. Best een klusje.

 

32 jaar en verder

Ik werk betaald en onbetaald bij verschillende projecten. Dan

komt mijn huidige man in mijn leven. Mijn opvoedkwaliteiten

worden flink op de proef gesteld: zijn 3 kinderen komen door acute nood plotseling bij ons wonen (alle drie met een eigen ontwikkelingsprobleem).

Ik vind dagelijks nieuwe opvoedtricks uit. Ons gezin loopt als een geolied motortje.

2006

M'n lifecoach stelt voor iets in de opvoedondersteuning te gaan doen. Maar natuurlijk! Waarom was ik daar zelf niet opgekomen??

​Ik begin aan de voorbereidingen om een opvoedbureau te starten. En dan.. vele professionals, ouders en kinderen ondersteunen of weer op weg helpen. En vreugde ervaren.

 

Ontdekken dat de praktische opvoedstijl goed werkt. Bij elk type ouder en kind. Ongeacht diagnoses. Bij wat voor gedragskwesties dan ook.

 

2009

Als één van de weinig ZZPers in NL sta ik met een zelfontwikkelde  training over opvoeden, trots op de opleidingenlijst van het BKK (Bureau Kwaliteit Kinderopvang). Alle kindercentra in NL kunnen nu via dit kwaliteitsorgaan mijn training vergoed krijgen.

 

2015

Met alle ervaringen en ingevingen ontstaat een snelle praktische methodiek om ouders en kinderen te helpen. 'Opvoeden in No-nonsense stijl' is geboren! Ik ben verbaasd: al na gemiddeld 4 à 5 gesprekken kan ik met deze methodiek het traject al afronden en kunnen ouders weer zelfstandig verder.

2019

Naast mijn bureau ben ik nu ook pedagogisch coach in de kinderopvang. Een nieuw beroep. Ik coach professionals in de kinderopvang on the job volgens de vier basisdoelen en de zes interactievaardigheden.

2020

Inmiddels meer dan 10 jaar en vele trajecten verder heb ik nog steeds ontzettend veel plezier bij het begeleiden van ouders en pedagogisch medewerkers en geniet ik van de gesprekken en de bijzondere dingen die er soms gebeuren. En ik schreef en illustreerde een kinderboek wat nu uit is gekomen!

 

Hobby's en inspiratie

In mijn leven en werk inspireert het Christus-Bewustzijn me enorm. Ik hou van jonge kinderen, mijn eigen zoon, m'n man's kinderen, ons kleine hondje en onze witte poes. En van mijn man zelf natuurlijk. Verder hou ik van dansen, tekenen, minimalisme als levensstijl, anderen inspireren/ondersteunen en ideeën uitwisselen. Ik geniet van enkele hechte vriendschappen en de mooie contacten en momenten in mijn leven.

 

Liefs!

“Ik wil je heel erg bedanken voor deze leerzame training.
Ik heb er echt veel aan in mijn werk als pedagogisch medewerker, maar ook in mijn gezin, met mijn vrienden en met mijn familie.."
 
Marieke R. te Deventer
 

        Prentenboek Peter en de Vis

 

            Vaak geef ik iets weg. Donaties maar ook tijd, energie, vakkennis en/of talent. De afgelopen twee jaar werkte ik aan het maken van een prentenboek voor mensen van 0-100 jaar, over Peter en zijn vissenvriendjes. Op zoek naar het thuis van één van hen leren zij wat je kunt doen om je fijner te voelen en een betere vis/mens te zijn. En waar thuis precies is. Achterin het boek vind je uitleg bij de prenten. Het prentenboek is gedrukt en in eigen beheer uitgegeven. Wil je er meer over weten? Hier kun je verder lezen en/of bestellen.

 

Het boekje kent geen winstoogmerk en de opbrengsten worden gebruikt om kosten te dekken, boeken en artikelen te kunnen drukken en soms boeken weg te kunnen geven.

Hier zie je Peter uit het prentenboek Peter en de Vis.

Vorige activiteiten en projecten

 

Van 2009 tm 2015 gaf ik donaties aan weeshuis Wiosna in Polen, Microkrediet voor moeders en Warchild.

 

Van 2014 tot 2018 realiseerde en coördineerde ik de vondelingenkamer in Groningen. In 2016 ontvingen wij de eerste vondeling in NL: een prachtig, gezond kindje waar we veel van houden en trots op zijn als team Groningen. Na die mooie baby was één van onze missies een beetje bereikt; het verschil maken, al was het maar voor één kindje. Nu is vondelingenopvang maatschappelijk geaccepteerd en zijn er ook in grote ziekenhuizen vondelingenkamers (waar ik de muurschildering voor verzorgde bij het Isala Zwolle en Juliana kinderziekenhuis Den Haag. (Marion hielp met de achtergronden schilderen). In 2019 stopte daarom de vondelingenkamer hier in Groningen.

 

In 2016 was ik ook verbonden aan het Mama Café in Groningen. Daar sprak ik moeders en beantwoordde vragen over opvoeding tijdens hun maandelijkse koffieochtend in diverse buurthuizen.

 

In 2017 onderzocht ik of er een opvang voor zwangere of pas bevallen moeders in nood in Groningen kon worden gerealiseerd. Ondanks het feit dat we een locatie, een mooi team en een gedegen plan klaar hadden, vond het idee geen doorgang.

Van 2017 tm 2019 maakte ik een kinderboekje. Zie hiernaast.

Peter en zijn vriendjes

 

"..Ik had echt wat aan de tips, hoe ik dingen anders kon doen. En ik kon het gelijk toepassen. Het harde huilen is gestopt en ik hoef ook niet meer streng te straffen.

In plaats daarvan is de sfeer nu positief. Onze dochter is nu vaak lekker aan het spelen

en echt veranderd. Ze is ook rustiger en komt knuffels halen bij mij. Als ik haar nu corrigeer dan helpt dat goed. Ik ben blij dat alles nu weer positief is en ik niet meer zo streng hoef te corrigeren. Ik kan het nu echt anders doen.."

 
Fam. B. te Oostwold

Heb je een vraag of kwestie?

Klik op de foto en plan een gratis gesprek in mijn agenda

© 2020  AGH de Boer

 

   Opvoeden in no nonsense stijl

 

  • Facebook - grijze cirkel
  • LinkedIn - grijze cirkel
Voor meer informatie kun je kijken op www.peterendevis.nl