top of page

Reviews

Verspreid over deze hele site vind je reviews van ouders. Ik kreeg er zoveel dat ik er hier meer heb verzameld.

 

Je ziet dat bijna elke ouder er voor kiest om anoniem te blijven. Soms is dat i.v.m. bescherming van privacy, bijvoorbeeld i.v.m. een onprettige scheiding. Maar soms ook gewoon omdat men dat fijner vind. Begrijpelijk.

 

Zelf vind ik het wel jammer. Ik heb veel respect voor ouders en speciaal de ouders die mijn hulp zochten. Opvoedhulp inroepen is een teken van kracht en een mooi voorbeeld voor andere ouders die ook zoeken naar een passende manier om de opvoeding vorm te geven.

foto kind 23.png

Er is meer rust en onze zoon luistert beter

We liepen vast met onze middelste zoon, met name zijn boosheid. Hij had heftige, agressieve buien. Het lukte ons niet het patroon te doorbreken. Dit zorgde voor een verschil in aanpak tussen ons als ouders. We voelden vaak machteloosheid en liepen op eieren, en wilden dat graag veranderen. De website sprak ons aan en de eerste kennismaking voelde goed.

 

Onze zoon is veel rustiger en beter te sturen. Het meest hadden we aan duidelijke, positieve basisafspraken. We hebben nu een gezamenlijke, duidelijke, positieve aanpak waardoor de buien zijn gestopt.

 

Ik vond het fijn dat de situatie niet geproblematiseerd werd maar veel erkenning kreeg. Er lag en duidelijk plan. De bejegening was fijn, gelijkwaardig. Ik had het idee dat je veel kennis en ervaring hebt. Het lukte me daarom goed om me kwetsbaar/eerlijk/open op te stellen. Je sloot goed aan, was helder en draaide er niet om heen.

 

Fam. L. te Garmerwolde

Goede handvatten aangereikt gekregen

Mijn dochtertje had last van onrustig gedrag, ook kon ze zomaar uit het niets heel boos worden. Verder voelde ze zich bang en kon ook heel verdrietig zijn. Ik hoorde via via over Anneke en besloot contact te zoeken om mijn dochtertje beter te kunnen begeleiden en haar leren omgaan met haar gevoelens.

 

Van Anneke kreeg ik tijdens de gesprekken goede handvatten aangereikt om mijn dochtertje te kunnen helpen. Anneke heeft me ook geholpen bij de perikelen rondom een ingewikkelde scheiding. Ze ondersteunde me en keek met haar professionele blik met me mee naar de situatie en dacht mee over wat het beste was voor mijn dochter. Fijn was het dat zij haar eigen ervaring met me deelde. Dat zij ons thuis bezocht in mijn eigen omgeving, vond ik ook heel fijn. Mijn dochter is nu rustiger en minder boos. De pieken en dalen zijn eraf. Haar gedrag is genormaliseerd. Ik heb de begeleiding als heel prettig ervaren.

 

Een tevreden moeder

Weer een makkelijke
omgang met ons kind

 In de informatie die Anneke op haar website heeft staan zagen wij veel kennis en ervaring gecombineerd met een heldere en praktische insteek. Dat sprak ons erg aan.

 

 Anneke heeft telkens snel, heldere en pragmatische adviezen gegeven die we ook direct konden toepassen. Onze zoon had en heeft het meest baat bij korte en duidelijke afspraken. Het handhaven hiervan waarbij wij als ouders beide consequent zijn zorgt er voor dat hij makkelijker is geworden in de omgang. Het opzoeken van grenzen gebeurt nog steeds maar het aangeven van ons beiden van grenzen geeft duidelijkheid en meer rust voor iedereen in het gezin.

 

Juist dit soort adviezen, waarbij Anneke steeds duidelijk kan uitleggen waar gedrag vandaan komt en hoe je hier het beste mee kunt omgaan en verandering in kan aanbrengen, met concrete voorbeelden, zijn verhelderend en direct toepasbaar. Ook is hierbij vrijwel direct een positief effect te zien. Dat heeft voor ons goed gewerkt. We weten dat het belangrijk is dat we in onze opvoeding één lijn trekken en hebben om dat te bereiken ook goede en werkbare handvatten daarover gekregen van Anneke.

 

Anneke is kalm en kan goed luisteren. Dat klinkt als een open deur voor een hulpverlener maar dat is lang niet altijd het geval. Luisteren is ook doorvragen, verder uitleggen bij onduidelijkheid. Wij hebben Anneke ervaren als een zeer prettige –en gedreven- opvoedkundige. We willen graag voor de toekomst handhaven wat we bereikt hebben en alert blijven. En Anneke bellen wanneer we er niet helemaal uitkomen!                                                   

                                                                                       

Fam. R te Hoogezand

Verder na de
              scheiding

Na de scheiding werd ik co-ouder en wilde ik mijn dochtertje graag meer veiligheid bieden in de vorm van structuur en duidelijkheid. Ook wilde ik hier bij mij thuis mijn eigen normen en waarden meer vormgeven.

 

Door de hulp van Anneke is mijn dochtertje qua gedrag en houding veranderd. Ze luistert nu beter en weet nu wat wel en niet mag. Ze is trotster op zichzelf en veel minder angstig. Door de tips van Anneke ben ik zelf ook rustiger en geef duidelijker aan wat wel en niet kan. Ook geef ik meer complimentjes. De grenzen zijn duidelijk en we hebben meer plezier thuis.

 

Ik heb de hulp als to the point ervaren. Anneke vond ik praktisch, ondersteunend en begripvol.

 

Fam H. te Leeuwarden

Hulp bij woede-uitbarstingen van ons kind

We zochten hulp bij Anneke omdat we niet wisten om te gaan met onze zoon zijn woedeuitbarstingen. Hij was vaak boos en brutaal en toonde daarnaast ook onzeker gedrag. Door dit traject is onze situatie stabieler geworden. We kunnen nu beter reageren, ook bij rustige situaties. Mede omdat we meer inzicht hebben gekregen in de grote invloed die je als ouder zelf hebt. We zijn nu zelf rustiger en kunnen beter omgaan met zijn boosheid. We merken ook dat onze zoon iets beter in zijn vel zit.

 

We hadden het meest aan Anneke's goede tips om beter te kunnen communiceren met onze zoon. Ze reikte duidelijke hulpmiddelen aan gebaseerd op haar inzicht in kinderen. Anneke's humor, de hands on tips en haar ervaring en inzicht in onze zoon en wie hij is, hebben ons goed geholpen.

 

Fam S. te Haren

band-tussen-ouder-en-kind.png

Fijne gesprekken

Ik ging confrontaties uit de weg en mijn zoontje kon extreme reacties geven zoals schoppen en slaan. Ik vond Anneke via google en het was dichtbij.

Mijn zoontje geef ik nu geen ruimte meer om te schoppen en te slaan en het gaat nu goed. Vooral het wachten nadat ik een opdrachtje (eerst tellen ;) gaf, werkte goed. Daar had ik het meeste aan. Ik had fijne gesprekken met Anneke.

Fam. V., te Groningen

Er is meer rust in huis en het contact is verbeterd

De communicatie tussen vader en zoon zorgde voor veel spanningen. Zoon functioneert anders dan “gemiddeld" en hier waren handvatten voor nodig.

De site van Anneke trok aan. In eerste instantie was het enkel oriënterend, maar na het kennismakingsgesprek was helder dat we haar graag als begeleider wilden.

De relatie tussen vader en zoon is enorm verbeterd. Er is meer rust in huis door de duidelijke regels en de voorspelbaarheid van de ouders. Dit is ook te merken aan onze zoon, die opgeknapt is nu het contact met z’n vader is verbeterd. Ook is er veel meer overleg tussen ons als ouders.

Het opstellen van regels en de ruggespraak met Anneke waren erg waardevol. Het inzicht in eigen handelen heeft veel bijgedragen.

Anneke oordeelt niet, communiceert op gelijkwaardig niveau en vult aan met eigen ervaringen.

We zijn heel blij dat we dit traject zijn aangegaan. Bedankt voor de ondersteuning!

Fam. O. te Oude Pekela

Onze zoon is rustiger, liever en vrolijker

Via het kindercentrum van onze kinderen, dat goede ervaringen heeft met dit bureau hoorden we over Anneke en zochten contact. Onze zoon is heel gevoelig en snel overprikkeld. Daarnaast heeft hij een sterke wil. We wisten ons geen raad meer met zijn gedrag en wilden hem ook beter leren begrijpen om zo meer inzicht te krijgen in waarom hij zich op een bepaalde manier gedroeg.

 

We hebben nu meer inzicht in zijn gedrag gekregen en kunnen hem duidelijke kaders en regels geven. Zo weet hij waar hij aan toe is en is er meer rust. Als ouders voelen we nu meer zelfvertrouwen. Alles is weer in balans. Onze zoon is nu rustiger, liever en vrolijker. De gesprekken vonden we heel fijn. We hebben het meest gehad aan de praktijkgerichte benadering en om op het delen van onze ervaringen direct bruikbare feedback te krijgen. Wat we fijn vonden aan Anneke was de no-nonsense houding. Ze stond niet boven ons en was ook niet zweverig. We ervaarden haar als to the point, begripvol en open met een rustgevende uitstraling. Graag blijven wij anoniem.

 

Een tevreden ouderpaar

 

Nu meer rust en duidelijkheid

We zochten naar een coach omdat we met name op de drukke momenten van de dag (naar bed brengen, ontbijten, klaarmaken voor school en avondeten) (te) weinig controle hadden en zelf niet tot een oplossing konden komen. Via een tip kwamen we bij Anneke terecht. Na het toepassen van de kennis die we via haar ontvingen is er nu meer rust. Ook sturen, corrigeren en begeleiden we onze kinderen nu op een duidelijke manier. Het meeste hadden we aan de feedback. Anneke geeft op een prettige manier, heldere en scherpe feedback. Het voelde snel vertrouwd, waardoor je je met gemak kwetsbaar op durft te stellen en echt tot de kern komt. Ze heeft ons geholpen om de aanpak die zij hanteert, op maat te maken voor ons gezin. Dat geeft rust tussen ons als ouders en voor de kinderen.

We kunnen haar dan ook van harte aanbevelen. Nogmaals bedankt Anneke!

 

Fam. vd H.  te Groningen

Meer op één lijn

'.. Onze ervaringen waren wisselend, zowel positief als confronterend. Door veel met elkaar en jou erover te praten zijn we tot goede inzichten gekomen in onze gezinssituatie en onszelf als gezin en persoon. We maken nog steeds gebruik van je adviezen :-) Dus je zit nog steeds een beetje in ons hart.

 

De manier van communiceren op een vrij directe manier, zonder om de brei heen te praten is ons goed bevallen, Je weet meteen waar je aan toe bent. De helderheid in je bewoordingen gaven ons een goed inzicht in het hoe en waarom. Ook daarom is er begrip om bepaalde dingen anders te durven doen. Dat was wel nodig en doordat je regelmatig contact hield was er ook goed te zien wat het effect was van je adviezen en handreikingen. Sommige vielen wel goed in de aarde en sommige niet. Maar dat liet je aan ons over om de juiste manier van omgaan met elkaar te vinden.

Al met al dus een zeer positieve ervaring en zou je zeker bij anderen aanraden..'

 

Fam W., te Drenthe

 

FREE boys wizkid_edited.jpg

Weer vertrouwen in mezelf als opvoeder

Tijdens de gesprekken met Anneke is mij duidelijk geworden hoe kinderen zijn en op welke manier je, rekening houdend met de verschillende leeftijden, het beste met ze om kunt gaan. De kinderen luisteren nu beter en weten beter wat er van hen verwacht wordt.

Anneke heeft mij het vertrouwen gegeven dat ik een goede “gezinsmanager” ben.

 

Daarnaast heeft Anneke mij over bepaalde onderwerpen eerst zelf goed na laten denken waardoor, met eventueel een kleine aanvulling / toelichting van Anneke, ik zelf met een passende oplossing kwam. Zo heb ik er bijvoorbeeld voor gekozen om
’s ochtends voor de drie kinderen drie dezelfde theeglazen klaar te zetten in plaats van verschillende gekleurde bekers. Het voorkomen van strijd om juist die éne gekleurde beker is mij ’s ochtends heel wat waard!

Fam D. te Bedum

bottom of page