top of page

Over mij

Anchor 4
opvoedcoach anneke

Mijn Motto

'Ervaar vreugde. Wees jezelf.
Begin meteen.'

Anneke Gita Henriëtte (dan weet je ook waar dat G. H. voor staat..)

Anchor 3

Mijn Missie

Ik wil ouders hun plek binnen de opvoeding terug geven. Het accent ligt tegenwoordig vaak op wat goed is voor kinderen. En dat moet ook. Maar ouders mogen bij het opvoeden ook rekening houden met wie ze zelf zijn en duidelijk zijn tegen hun kinderen.

1.   Gericht op het vergroten van de kwaliteit van leven voor kinderen én ouders in de westerse samenleving

2.   Werken met mogelijkheden en kansen

3.   Met een positieve kijk op opvoedkwesties

 

Ik vind dat ieder kind het verdient om: zich veilig te voelen, een liefdevol voorbeeld te krijgen en plezier te hebben.

Om de wereld liefdevoller te maken hebben we elkaar nodig. Zeker kinderen hebben ons nodig. Zij zijn overgeleverd aan ons volwassenen. Laten we hen koesteren op weg naar volwassenheid. Met hun handen, waar dat nodig is, in die van ons.

Ik vind ook dat elke ouder zichzelf mag respecteren en liefhebben óók bij het opvoeden van hun kinderen. Ouders mogen ook plezier beleven.

 

"...Hartelijk dank voor je begeleiding!
Al tijdens het eerste telefoontje kreeg ik het gevoel dat je goed aanvoelde wat voor kind onze zoon is en waar wij mee worstelden. Het heeft ons én onze zoon erg geholpen om het weer gezellig te hebben met elkaar..." 

 

Familie S. te Groningen
Anchor 2

Mijn verhaal

4 jaar

Mijn moeder laat me spelenderwijs een beetje meehelpen met de verzorging van mijn babybroertje.

 

12-18 jaar

Oppassen op allerlei kinderen en tijdens vakanties op  kinderen van andere campinggasten.

 

18-32 jaar

Werken in de kinderopvang en veel leren over kinderen en ouders. In allerlei soorten en maten.

 

28 jaar

Zelf moeder van een fijne zoon! Alleenstaand ouderschap ervaren. En als éénverdiener gezin en werk combineren.

 

32 jaar en verder

Betaald en onbetaald werken bij verschillende projecten. Dan

mijn huidige man in mijn leven. Mijn opvoedkwaliteiten worden flink op de proef gesteld: zijn 3 kinderen komen door acute nood plotseling bij ons wonen (allen met een eigen ontwikkelingskwestie). Dagelijks vind ik nieuwe opvoedtricks uit. Dat werkt: ons gezin loopt als een geolied motortje. Ik blijk ook makkelijk vier kinderen op te kunnen voeden (al zijn het natuurlijk hele lieve kinderen, dat hielp ook ;)

2006

Via een lifecoach de suggestie om iets met opvoedondersteuning te gaan doen. Maar natuurlijk! Waarom was ik daar zelf niet opgekomen?? ​Ik begin aan de voorbereidingen om een opvoedbureau te starten. En dan.. vele professionals, ouders en kinderen ondersteunen of weer op weg helpen. En vreugde ervaren.

Én ontdekken dat m'n praktische opvoedtips goed werken. Bij elk type ouder en kind. Ongeacht diagnoses. Bij wat voor gedragskwesties dan ook.

 

2009

Als één van de weinig ZZPers in NL met een zelfontwikkelde  training over opvoeden, op de opleidingenlijst van het BKK (Bureau Kwaliteit Kinderopvang). Alle kindercentra in NL konden via dit kwaliteitsorgaan mijn training vergoed krijgen.

 

2015

Met alle ervaringen en ingevingen ontstaat door de jaren heen een snelle, praktische methodiek om ouders en kinderen te helpen. 'Opvoeden in No-nonsense stijl' is geboren! Ik ben verbaasd: al na gemiddeld 4 à 5 gesprekken kan ik door deze methodiek het traject afronden en kunnen ouders weer zelfstandig verder.

2019

Naast mijn bureau ben ik nu ook pedagogisch coach in de kinderopvang. Een nieuw beroep. Ik coach professionals in de kinderopvang on the job met de zes interactievaardigheden voor ogen. Maar bovenal kijk ik gewoon naar wat er voor iedereen nodig is.

2023

Inmiddels meer dan 13 jaar en vele trajecten verder heb ik nog steeds ontzettend veel plezier bij het begeleiden van ouders en pedagogisch medewerkers en geniet ik van de gesprekken en de bijzondere dingen die er soms gebeuren. En ik schreef en illustreerde twee kinderboeken.

naar hobby' s en inspiratie

Hobby's en inspiratie

In mijn leven en werk inspireert het Christus-Bewustzijn me enorm. Ik hou van jonge kinderen, mijn eigen zoon, m'n mans kinderen,  ons kleine hondje en onze witte poes. En van mijn man natuurlijk. Verder hou ik van tekenen&schilderen, minimalisme als levensstijl, anderen inspireren/ondersteunen en ideeën uitwisselen. Ik geniet van vele, mooie contacten en momenten in mijn leven.

 

Liefs!

“Ik wil je heel erg bedanken voor deze leerzame training.
Ik heb er echt veel aan in mijn werk als pedagogisch medewerker, maar ook in mijn gezin, met mijn vrienden en met mijn familie.."
 
Marieke R. te Deventer
ik geef
Prentenboekje Peter en de vis. je ziet Peter met zijn 2 vissenvriendjes

Nevenactiviteiten en projecten

 

Van 2019 tot 2022 maakte ik twee prentenboeken: 'Peter en de Vis'; over een beter mens worden en 'Peter gaat op reis'; over de Ware Liefde.

In 2017 onderzocht ik of er een opvang voor zwangere of pas bevallen moeders in nood in Groningen kon worden gerealiseerd. Ondanks een locatie, een mooi team en een gedegen plan, vond het idee geen doorgang.

Van 2014 tot 2019 realiseerde en verzorgde ik samen met een team vrijwilligers, de vondelingenkamer in Groningen. We ontvingen de eerste vondeling in NL. Aangezien de noodzaak van vondelingenopvang aangetoond is en ik een pionier ben, werd het tijd om verder te gaan.

In 2016 was ik ook verbonden aan het Mama Café in Groningen. Daar beantwoordde ik vragen over opvoeding tijdens de maandelijkse koffieochtend.

​​

Van 2009 tm 2015 gaf ik donaties aan weeshuis Wiosna in Polen, Microkrediet voor moeders en Warchild.

 

"..Ik had echt wat aan de tips, hoe ik dingen anders kon doen. En ik kon het gelijk toepassen. Het harde huilen is gestopt en ik hoef ook niet meer streng te straffen. In plaats daarvan is de sfeer nu positief. Onze dochter is nu vaak lekker aan het spelen en echt veranderd. Ze is ook rustiger en komt knuffels halen bij mij. Als ik haar nu corrigeer dan helpt dat goed. Ik ben blij dat alles nu weer positief is en ik niet meer zo streng hoef te corrigeren. Ik kan het nu echt anders doen.."

 
Fam. B. te Oostwold
bottom of page