Over mij

 

Anneke Gita Henriëtte (dan weet je ook waar dat G. H. voor staat..)

Mijn Motto

'Denk blij. Wees jezelf. Begin meteen.'
 

Mijn Missie

Ik wil ouders hun plek binnen de opvoeding terug geven. Het accent ligt tegenwoordig vaak op wat goed is voor kinderen. En dat moet ook. Maar hoe kunnen kinderen begrijpen dat ze zichzelf mogen respecteren als hun ouders dat naar zichzelf toe niet doen? Ouders mogen bij het opvoeden ook rekening houden met wie ze zelf zijn.

1.   Gericht op het vergroten van de kwaliteit van leven voor kinderen én ouders in de westerse samenleving

2.   Werken met mogelijkheden en kansen

3.   Met een positieve kijk op opvoedkwesties

 

Ik vind dat ieder kind het verdient om zich veilig te voelen en om zoveel mogelijk plezier te hebben.

Om de wereld mooier te maken hebben we elkaar nodig. Zeker kinderen hebben ons nodig. Zij zijn overgeleverd aan ons volwassenen. Laten we hen koesteren op weg naar volwassenheid. Met hun handen, waar dat nodig is, in die van ons.

 

"...Hartelijk dank voor je begeleiding!
Al tijdens het eerste telefoontje kreeg ik het gevoel dat je goed aanvoelde wat voor kind onze zoon is en waar wij mee worstelden. Het heeft ons én onze zoon erg geholpen om het weer gezellig te hebben met elkaar..." 

 

Familie S. te Groningen
 

Mijn verhaal

0-5 jaar

Mijn moeder ziet dat ik kinderen leuk vind en laat me meehelpen mijn babybroertje te verzorgen

 

5-17 jaar

Oppassen op allerlei kinderen en tijdens vakanties op  kinderen van andere kampeerders

 

18-32 jaar

Werken in de kinderopvang en leren over kinderen en ouders. In allerlei soorten en maten.

 

28 jaar

Zelf moeder van een fijne zoon! Alleenstaand ouderschap ervaren.

 

32 jaar en verder

Werken; betaald en onbetaald bij verschillende projecten

Mijn huidige man komt in mijn leven

Opvoedstijl wordt op de proef gesteld want zijn 3 kinderen komen door acute nood plotseling bij ons wonen (alle drie met een speciaal ontwikkelingsprobleem).

Ik vind dagelijks nieuwe opvoedtricks uit. Ons gezin loopt als een geolied motortje.

2006

M'n lifecoach kijkt mee en stelt voor iets in de opvoedondersteuning te gaan doen. Maar natuurlijk! Waarom was ik daar zelf niet opgekomen??

 

Begin voorbereidingen opvoedbureau. En dan vele professionals, ouders en kinderen ondersteunen of weer op weg helpen. En vreugde ervaren.

 

Ontdekken dat de praktische opvoedstijl goed werkt. Bij elk type ouder en kind. Ongeacht diagnoses. Bij wat voor gedragskwesties dan ook.

 

2009

Zelf een training over opvoeden ontwikkeld. Het opleidingscurriculum ervan wordt goedgekeurd door het BKK (Bureau Kwaliteit Kinderopvang). Alle kindercentra in NL kunnen nu via dit kwaliteitsorgaan mijn training vergoed krijgen. Als één van de weinig ZZPers in NL sta ik trots op hun opleidingenlijst.

 

2015

Met alle ervaringen en ingevingen ontstaat een snelle praktische methodiek om ouders en kinderen te helpen. 'Opvoeden in No-nonsense stijl' is geboren! Ik ben verbaasd: al na gemiddeld 4 à 5 gesprekken kan ik met deze methodiek het traject afronden en kunnen ouders alweer zelfstandig verder.

2019

Inmiddels vele trajecten verder heb ik nog steeds ontzettend veel plezier bij het begeleiden van ouders en geniet ik van de gesprekken en de bijzondere dingen die er soms gebeuren. Ook ben ik pedagogisch coach in de Kinderopvang. Ik ontmoet prachtige pedagogisch medewerkers met hart voor kinderen.

 

Hobby's en inspiratie

In mijn leven en werk inspireert het Christus-Bewustzijn me enorm. Ik hou van alle jonge kinderen, en mijn eigen zoon en stiefkinderen, ons kleine hondje en onze witte poes. En mijn man natuurlijk. Verder hou ik van dansen, tekenen, collages maken, minimalisme als levensstijl, anderen inspireren en van ideeën uitwisselen. Ik geniet van eerlijke, hechte vriendschappen.

“Ik wil je heel erg bedanken voor deze leerzame training.
Ik heb er echt veel aan in mijn werk als pedagogisch medewerker, maar ook in mijn gezin, met mijn vrienden en met mijn familie.."
 
Marieke R. te Deventer
 

Prentenboek Peter en de Vis

 

Ik geef graag iets van mezelf weg voor een betere wereld voor kinderen. Dat kan in de vorm van donaties zijn, maar ook als tijd, energie, talent en/of vakkennis. Ik vond ik dat er zo weinig voor kinderen geschreven wordt over hoe je je fijner kan voelen. En over wat je daarvoor moet doen en waar het werkelijk om gaat. In 2019 zette ik mijn tekentalent in en maakte ik een prentenboek met die dingen erin verwerkt.

Het boekje gaat over Peter en zijn vissenvriendjes. Op zoek naar het thuis van één van hen, leren zij wat je kunt doen om je fijner te voelen en een betere vis/mens te zijn. En waar thuis precies is. ​Achterin vind je uitleg bij de prenten.

 

Het boekje is gedrukt en in eigen beheer uitgegeven. Wil je er ook eentje? Stuur een mailtje met je verzoek naar: info@annekeghdeboer.com

Vorige activiteiten en projecten

 

Van 2009 tm 2015 gaf ik donaties aan weeshuis Wiosna in Polen, Microkrediet voor moeders en Warchild. Van 2014 tot 2018 realiseerde en coördineerde ik de vondelingenkamer in Groningen. In 2016 ontvingen wij hier de eerste vondeling in Nederland. Doordat vondelingenopvang maatschappelijk geaccepteerd werd en de stichting Beschermde wieg in 2018 erkend werd door het ministerie, was mijn persoonlijke doel bereikt en stopte ik met de vondelingenkamer Groningen. In 2016 was ik verbonden aan het Mama Café in Groningen. Daar hielp ik moeders en beantwoordde vragen over opvoeding tijdens hun maandelijkse koffieochtend in diverse buurthuizen. In 2017 onderzocht ik of er een babyhuis in Groningen kon worden gerealiseerd. Dat idee vond niet genoeg ondersteuning en zelf het financiële risico dragen durfde ik niet aan.

Peter en zijn vriendjes

 

"..Ik had echt wat aan de tips, hoe ik dingen anders kon doen. En ik kon het gelijk toepassen. Het harde huilen is gestopt en ik hoef ook niet meer streng te straffen.

In plaats daarvan is de sfeer nu positief. Onze dochter is nu vaak lekker aan het spelen

en echt veranderd. Ze is ook rustiger en komt knuffels halen bij mij. Als ik haar nu corrigeer dan helpt dat goed. Ik ben blij dat alles nu weer positief is en ik niet meer zo streng hoef te corrigeren. Ik kan het nu echt anders doen.."

 
Fam. B. te Oostwold

Heb je een vraag of kwestie?

Klik op de foto en plan een gratis gesprek in mijn agenda

© 2020  AGH de Boer

 

   Opvoeden in no nonsense stijl

 

  • Facebook - grijze cirkel
  • LinkedIn - grijze cirkel