top of page

Pesten is van ons allemaal (deel 2)

Deze is speciaal voor leerkrachten. Want heb je er wel eens aan gedacht dat aan pesten eigenlijk iets vooraf gaat? En realiseer je je wel voldoende dat pesten helemaal niet voorkomt in een liefdevolle omgeving?

opvoeden in no nonsense stijl: pesten deel 2

Pesten kan pas van de grond komen als er geen prettige atmosfeer heerst in de klas. Als er een sfeer heerst waarin de waarden zoals verraad, wedijver, uiterlijkheden en uiterlijk vertoon de boventoon voeren.

Als leerkracht ligt hier een taak. Een meester in Japan besefte dat ook. Hij streed in Japan jaren voor zijn methode. Een methode die een liefdevolle omgeving tussen kinderen bemoedigt en die klasgenootjes stimuleert vriendschapsbanden op te bouwen met elkaar.

O ja. Dat kan ook nog. Naast huiswerk maken en presteren als norm.

Het leuke was dat bij deze meester in de klas ook de resultaten met sprongen vooruit gingen. Twee vliegen in één klap. En een goede, veilige sfeer waarin pesten geen kans krijgt (dus geen dure anti-pest campagnes) én mooie cijfertjes op de rapporten! Wat wil een juf of meester voor haar/zijn kinderen nog meer ;)

Kijk hier de kunst af van Meester Kanamori en hoe hij geen onzin tolereert in zijn klas en zijn kinderen leert hoe met elkaar om te gaan:

Artikelen

Vinden

bottom of page