top of page

Kinderlokkers

Pas op voor vreemde mannen zeg je als ouder. Mannen met lekkere snoepjes of leuke hondjes die je kind mee lokken en slechte dingen doen. Voor bosjes moet je oppassen. Want daar zitten ze. En ze hangen ook rond bij de speeltuin.

MAAR.. de geduchte 'man in de bosjes' is veruit de kleinste groep daders. Aanranders en verkrachters zijn meestal gewoon een ‘aardige’ bekende van je kind. Ze kiezen hun slachtoffers zorgvuldig en zijn op zoek naar kwetsbare kinderen. Piemelzwaaiers schijnen vaak onschuldig te zijn. Hen gaat het vooral om hun eigen bloot, niet dat van je kind.

De echte kinderlokker neemt er de tijd voor. Het kan de leuke voetbaltrainer zijn, of de jeugdwerker of gewoon een aardige overbuurman. Aandacht is het toverwoord. Je kind krijgt eerst waardering, gezelligheid, liefde en kadootjes. En er wordt een band opgebouwd. De kinderlokker tast ook zones af. Lichamelijke zones. Hij streelt, om mee te beginnen, eens toevallig een armpje. Als je kind eraan gewend is volgt bijvoorbeeld de zijkant van de ribben. En zo tast de kinderlokker de diverse zones af. Nu raakt hij de buik van je kind aan. En ach, je kind vond al veel goed dus waarom niet. Het voelt eigenlijk best lekker. Er wordt gestoeid en het kruis op kruis zitten voelt wat gekkig ‘maar ach’; denkt je kind vrolijk. En op een dag belandt de kinderlokker zijn hand ‘per ongeluk’ in het kruisje van je kind. Je kind heeft al zoveel goed gevonden en deze persoon is echt aardig, hoe zegt hij nu nog nee?

In een interview met pedofiele mannen vertelden zij hier openlijk over. Hun ‘spel’ van berekenende verleiding. En geloof me kinderen tot een jaar of 16 doorzien dat niet. Je kind heeft info hierover nodig. Van jou. Want ‘niet meegaan met vreemde mannen’ volstaat niet. Maar wat zeg je dan wel? Het is niet één ding wat je zegt maar honderden dingetjes gedurende de opvoeding waarmee je de basis legt voor een gezonde houding van je kind. Het niet hoeven kussen van tante Marie is er eentje van. Want gedwongen tantes kussen, presst je kind over zijn persoonlijke grens. Groeten kan ook anders. En zo zijn er meer dingen die je kunt doen om je kind voor te bereiden op dergelijke zaken. En geloof me als je dit doet, kijkt zo’n soort kinderlokker niet eens naar je kind.

opvoedcoach over kinderlokkers

Artikelen

Vinden

bottom of page