Zoek naar Helpers en Hero's

 

Zoek samen met je kind bij nieuws over aanslagen en geweld naar de helpers en hero's die opstaan tijdens ellendige gebeurtenissen.

 

Niet het eerste waar je aan denkt als je net lekker ontspannen op de bank zit en opeens de aanslag in Brussel op je televisiescherm verschijnt. Je kinderen schrikken zich een hoedje en jij ook. Je zet hem gauw uit of kiest er voor om je (oudere) kind mee te laten kijken. Wat te doen als ouder, hoe leg je zoiets nu weer uit? Op internet regent het tips. Je moet naar je kinderen luisteren, zelf rustig blijven en vertellen dat de boeven wel gevangen worden, eerlijk zijn maar je mening niet te sterk naar voren brengen. Allemaal heel nuttig.

 

Ondertussen tunen wij massaal in op die vreselijke ellende en de slechtheid van mensen. Ouders vertelllen hun kinderen dat dit niet mag en dat sommige mensen slecht zijn en kinderen wordt op het hart gedrukt dat zoiets vreselijks bijna nooit voorkomt.

 

Je mag daar iets aan toevoegen. Je kunt je kinderen leren kijken met andere ogen door samen op zoek te gaan naar de Helpers en Hero's die in tijden van Nood opstaan. Gewone mensen: stratenmakers, bagagemedewerkers, beveiligingsbeambten, reddingshonden. Tussen alle ellende staan er altijd mensen op die anderen redden, die zonder aan zichzelf of hun eigen veiligheid te denken, het gevaar instappen en anderen naar buiten helpen. Ook kun je zoeken naar verhalen over de dieren die mensen opsporen onder puin. Praat daar uitgebreid over met je kind. Hoe redt je mensen? Hoe kun je hier goed doen? Wat zou je kind doen? Laat het een verhaal van geloof & vertrouwen worden in plaats van een verhaal vol ellende.

 

Please reload

Artikelen
Please reload

Vinden
Please reload

Volg mij
  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle

Heb je een vraag of kwestie?

Klik op de foto en plan een gratis gesprek in mijn agenda

© 2019  AGH de Boer

 

   Opvoeden in no nonsense stijl

 

  • Facebook - grijze cirkel
  • LinkedIn - grijze cirkel