top of page

Zo simpel is het

Momenten van een minuutje hooguit waarin Toni Morrison even luisterde of genoot van haar kinderen. Meer tijd had ze niet als schrijfster. In een interview vertelde ze over de schaarse momenten die ze over had voor haar kinderen, als hardwerkende, alleenstaande, zwarte vrouw. Tijd om haar kinderen het gevoel te geven dat ze blij met hen was. Gewoon als een van haar kinderen thuiskwam even in de poppetjes van zijn ogen kijken. Zo simpel is het.

Bij mijn eigen zoon deed ik het ook. En daarmee moest hij het doen want ik hield niet van pretparken, duur speelgoed kopen en hem rondrijden naar allerlei activiteiten. Mijn stiefzoon kent ze ook; die kleine momenten. Hij noemde als belangrijkste motivatie om bij ons te gaan wonen, het feit dat wij elke morgen samen met hem opstaan en hem uitzwaaien als hij op de fiets richting school vertrekt. Ook simpel.

In een televisie interview met een klein Amerikaans meisje werd deze kijk op kinderen en opvoeden opnieuw bevestigd. Triest genoeg was haar moeder gestorven aan een terminale ziekte. Zij hadden vóór haar moeder stierf samen veel uitstapjes gemaakt naar Disneyland, Seaworld en Universal Studios Hollywood. Op de vraag of het meisje een moment kon benoemen wat zij het fijnste had gevonden met mama, antwoordde zij zachtjes: “s nachts samen cornflakes eten...". Het is dus echt zo simpel. De foto komt van livewellmagazine.org

Comments


Artikelen

Vinden

bottom of page